Skal du på ferie til Thailand? så husk at blive vaccineret

Står I og skal på ferie til Thailand? Så er det mere end blot solhatten, lommepengene og solcremen som I skal huske inden afrejse. For at slippe for at blive syg på rejsen eller komme hjem fra ferie med en uønsket sygdom er det nemlig vigtigt, at du og alle du rejser med husker at blive vaccineret inden I rejser afsted.

Hvorfor skal man vaccineres, når man skal til Thailand?

Når rejsen går til Thailand, kommer man ikke udenom at skulle lade sig vaccinere med en vaccination til Thailand, for en sikkerheds skyld. Der er nemlig en række sygdomme og virusser som man kan være i fare for at få, når man rejser til Thailand. Dette kan f.eks. dreje sig om rabies, hvis man er i tæt kontakt med dyr, tyfus hvis der er dårlige hygiejniske forhold, hepatitis B eller japansk hjernebetændelse, der ofte er at finde i trekkingområder.

I Thailand er der også risiko for smitte med malaria især i skov- og bakkeområder ved grænserne til Myanmar, Laos og Cambodia. Oftest er der dog ingen fare i de store byer. Herunder steder som Bangkok, Chiang Mai, Pattaya, Phuket og Koh Samui.

Hvilke vacciner skal du have?

Hvilken vaccination til Thailand du skal have afhænger af hvor land tid I skal være afsted. Varer rejsen under en uge bør I få Difteri-stivkrampen, som holder i ti år og beskytter mod de to bakteriesygdomme, stivkrampe og difteri, som er en alvorlig halsbetændelse. Skal I være afsted i 1-4 uger bør I også få difteri-stivkrampe vaccinen og herudover også Hepatitis A vaccinen. Den sidstnævnte holder et år og beskytter med en farlig virus, der giver leverbetændelse og som smitter gennem fødevarer og drikkevand.

Skal I være afsted i 1-6 måneder skal I have de førnævnte vacciner og oveni også den mod hepatitis B. Denne beskytter mod en virus, som giver leverbetændelse og som smitter via seksuel kontakt, urene kanyler og blod. Herudover også Vaccinen Japansk hjernebet, som beskytter mod japansk hjernebetændelse, der overføres via myg. Til sidst skal I også vaccineres mod rabies. Er I til sidst væk i over 6 måneder skal I have alle nævnte vacciner og herudover også en mod tyfus, som er en bestemt salmonellabakterie og en mod tuberkulose.

Sådan bestiller du tid til din vaccination

Det kan virke som en lidt uoverskuelig proces at skulle overskue alle de vaccinationer man skal have og hvordan man lige får bestilt tid til dem inden afrejse. Du kan dog læse mere om de påkrævede vacciner, hvornår du skal have dem og booke tid til dem online ved at klikke her hvor du nemt og hurtigt kan få svar på dine spørgsmål og få booket tid.