En sund krop betyder meget, hvis du gerne vil være gravid

Vores krops sundhed, herunder den kost vi spiser og hvor meget motion vi dyrker har stor betydning for hvor nemt det vil være at blive gravid. Men hvad er det vigtigste at have styr på, hvis du gerne vil have en sund krop og dermed de bedste chancer for at blive gravid? Det kan du læse mere om i denne artikel.

Få styr på kosten som det første

Det første, som du skal have styr på hvis du gerne vil være gravid er kosten. Kosten spiller en utrolig stor rolle for vores sundhed, og derfor gælde det om at spise sundt, hvis du vil skabe de bedste forudsætninger for en graviditet hos dig.

Det er nemlig vigtigt først og fremmest at være normalvægtig, for at have gode chancer for graviditet. Både undervægt og overvægt kan gøre det sværere at blive gravid og derfor er det vigtigt at have styr på den mad du spiser.

Hvis du gerne vil være gravid anbefales det desuden at tage folsyre dagligt, da det er vigtigt for dannelse af røde blodlegemer og celledeling.

Det er samtidig også vigtigt at undgå rygning, da det kan have en negativ effekt på din frugtbarhed. Det har samtidig også en betydning hvor meget alkohol du drikker. Lidt alkohol er fint, når du er ved at blive gravid. Når du er blevet gravid er det til gengæld vigtigt at lægge al alkohol på hylden.

Dyrk motion i løbet af ugen

Når du har fået styr på kosten er det tid til at kigge på motionen. Lid motion i løbet af ugen er vigtigt for at få en god fertilitet.

Du må dog ikke dyrke overdreven meget motion, da for mange træningstimer kan påvirke dine chancer for graviditet negativt.

Det gælder derfor om at finde en balance med lidt motion, uden det bliver for meget.

Undgå en stresset hverdag

Det tredje, som er vigtigt for at have gode muligheder for graviditet er at undgå en stresset hverdag. Hvis du er stresset vil det nemlig påvirke hvornår du får ægløsning og dermed også hvornår du har mulighed for at blive gravid.

Derfor er det vigtigt at du har en hverdag, der hænger godt sammen, hvor du ikke er stresset for at skabe gode forudsætninger for graviditeten.

Overvej fertilitetsbehandling hvis intet hjælper

Hvis du lever sundt i din hverdag og har prøvet længe uden succes med at blive gravid, kan du overveje at gøre brug af mulighederne for fertilitetsbehandling.

Der er i dag fantastiske muligheder for fertilitetsbehandling, og det hjælper mange par videre med deres drøm om et barn. Der findes forskellige former for fertilitetsbehandling, og hvis det er noget du gerne vil vide mere om, kan du læse alt om fertilitetsbehandling på danfert.dk.