Sund livsstil når du er pensionist

Når du er pensionist, så får du mere tid, når du ikke skal arbejde, dog bliver du heller ikke yngre. Derfor er det en god idé, at motionere for at holde både sin krop og psyke i gang. Der er dog mange måder, man kan vælge at motionere på, når man skal eller er på pension. Man kan for eksempel nyde vejret ved at gå ture i den flotte danske natur, eller man kan også gå til golf, hvor man spiller golf på de grønne bakkede baner. Hvis vejret ikke er godt, som det ofte ikke er i Danmark. Der har man muligheden for, at svømme i en svømmehal tæt på eller man kan gå til fitness i et fitnesscenter.  

Gåtur og svøm

Når du er pensionist, er der det vigtigt at holde sig i gang og leve sundt, så man ikke bliver ramt af nogle livstilssygdomme. Derfor er der mange pensionister, som går en formiddagstur for at løsne lidt op, og få noget motion. Her får de også nydt vejret, og får noget ud af dagen. Det er med til at holde dem i gang. Der er også mange pensionister, som tager til svømmehallen, og får svømmet nogle baner frem og tilbage. Det skulle faktisk være den bedste form for motion, da du her får bevæget hele kroppen på en gang. Det er også her alle kroppens muskler bliver aktiviseret. Derfor er det både godt, at gå ture og svømme baner som pensionist. Man kan derfor med fordel gå ture, når det er godt vejr og så tage i svømmehallen, når det er dårligt vejr.

Fitness

Når du er pensionist, så er der mange muligheder for at bruge tid på motion, man kan derfor med fordel få et abonnement til et fitnesscenter, så man kan tage op og motionere, når man har tid og lyst til det. Man kan også som pensionist få trænet ens muskler i fitnesscenteret, for at holde dem ved lige, og så man ikke bliver helt slap. Der er flere og flere fitnesscentre, som bliver lavet mere til den ældre målgruppe. Her er der for eksempel en kæde, der fokuserer på cirkeltræning, som er oplagt til det ældre segment, hvor man gennemgår alle muskelgrupperne ved en cirkel af maskiner. Her tager en omgang 15 min, og dermed kan man tage 30 min, for så har man trænet alle muskler to gange, og man har stadig meget tid tilbage. Derfor er denne træningsform også oplagt til pensionisterne, der bare gerne vil gøre sig lidt.

Golf

Der er mange pensionister der spiller golf, og det er der en rigtig god grund til. Det er en god måde, at være sammen med andre på, samtidig med at man får gået en del, efter man har slået et slag. Det er derfor heller ikke en super krævende sportsgren, så de fleste kan være med. Derfor kan man selvom, man er i den ældre årgang, så kan man stadig være ret så god til golf. Dertil kan man have en konkurrence med sine venner på golfbanen, men man kan også have en konkurrence med sig selv. Det kan man ved at sætte mål for hvad ens handicap skal ned på. Hvis man ikke vil du rundt fra hul til hul på golfbanen, så kan man købe en golfbil på Svenningsens.dk og køre rundt i den.

Jeg håber artiklen har hjulpet dig til, at finde en sportsgren som passer til dig som pensionist.