Sund og hurtig mad – Sådan laver du en sund morgenmad

Flere eksperter siger at morgenmaden er det vigtigste måltid på dagen, da det er dit første måltid og et af dine måltider, der skal få dig helskindet igennem dagen. Der er dog stadig nogle danskere, der i dag ikke spiser morgenmad og dette er bestemt ikke sundt.

Har du et ønske om at tabe dig og tænker, at du taber dig hurtigere ved ikke at spise morgenmad, tager du roligt fejl. Faktisk bør du i højere grad spise en god og sund morgenmad, da det sætter din forbrænding i gang.

Hvis du derimod ikke spiser noget morgenmad, har din krop ikke noget til at sætte forbrændingen i gang med og det er derfor en meget dårlig idé, i forbindelse med et vægttab.

Artiklen er skrevet i samarbejde med takeaway-portalen Takeawayspot. Det er her, du finder den lækre middags- og aftensmad, uanset om du er til pizza, burger eller sushi.

Proteinrig morgenmad

Uanset om du ønsker et vægttab eller blot din nuværende vægt, bør du indtage en proteinrig morgenmad. Får du en god start på dagen via en proteinrig morgenmad, vil du også være mæt i længere tid.

Du kender måske til dette scenarie i forvejen, at du bliver sulten allerede en time efter, at du har spist din normale morgenmad. Det problem vil du i højere grad undgå, hvis du spiser flere proteiner fra morgenstunden af, da det vil give dig en bedre mæthedsfornemmelse.

Ydermere hvis du ikke har været vant til at spise morgenmad, vil du med tiden også i en højere grad finde det attraktivt, at begynde og spise morgenmad igen, hvis du får et ordentligt og godt måltid.

Måske du har været vant til at spise hvidt brød og en eller flere kopper kaffe, så vil en proteinrig morgenmad kunne gøre underværker for dig og være en helt anden oplevelse.

Du vil også komme til at føle dig meget mere frisk og klar til endnu en arbejdsdag og det vil være meget lettere for dig fremadrettet at komme op, da du vil få meget mere energi også i løbet af din dag.

Eksempel på en sund og let morgenmad

Denne opskrift giver både dig og din krop en god start på morgenen.

Den består af:

  • En skive rugbrød med en skive ost samt en rød peber
  • Et kogt æg
  • En appelsin
  • Et glas grønt te

Ved denne morgenmad får du godt med protein fra morgenstunden af og langsomme kulhydrater. Samtidig vil din hjerne blive peppet op med en tilpas dosis af koffein, som kommer fra den grønne te. Appelsinen giver dig det lidt søde/sure fra morgenen af og via dette måltid, får du noget fra hver hovedgruppe af madvarer, som et sundt måltid bør bestå af.