Sundhedsguide: Sådan gavner sex din sundhed

Igennem mange år har debatten raset frem og tilbage om hvorvidt sex kunne betegnes som en reel motionform. Men uanset om man vil kalde det en ‘motionform’ eller blot en ‘aktivitet’, så er der ingen tvivl om at man kan gøre en del god for sin sundhed ved at holde sig seksuelt aktiv. Her kommer der derfor en kort guide til hvordan sex kan forbedre din sundhedstilstand.

1: Sex = øget kalorie forbrænding

Ny canadisk forskning har vist, at man ved sex forbrænder flere kalorier end ved at tage en rask gåtur. Helt præcist så forbrænder yngre mænd og kvinder i gennemsnit henholdsvis 4.2 og 3,1 kalorier i minuttet under sex. Det betyder at man forbrænder flere kalorier end ved at jogge. Men siden de fleste ikke har sex i flere timer så kan det bedre betale sig rent kaloriemæssigt at løbe en tur i skoven end at tage en time på lagnerne. I gennemsnit fandt den canadiske undersøgelser at folk havde sex i 24,7 minutter i gennemsnit.

2: Sex = øget smidighed

En anden gavnlig sundheds effekt man kan opnå ved at dyrke sex er øget smidighed, hvilket i sig selv kan være med til at øge ens sundhed og forebygge skader. Blandt andet bruger flere og flere danskere sexlegetøj i soveværelset og her er værker Karma Sutra et værk som mange danskere vælger at udforske, og siden mange af værkets øvelser kræver stor smidighed, så kan man på denne måde øge sin egen smidighed og dermed også sin egen sundhed. Hvis du selv er på udkig efter noget spændende sexlegetøj eller anden inspiration til soveværelset så kan du finde det her.

3: Sex = øget lykke

Men den største og mest sundheds gavnlige effekt ved at være seksuelt aktivt er at man ved sex får udløst en lang række transmitterstoffer som adrenalin og dopamin i hjernen, der både får hjertet til at slå hurtigere, men vigtigst af alt givet øgede mængder af dopamin og serotonin i hjernen os en større følelse af selvtillid og lykke hvilket i sig selv er den bedste virkning mod at udvikle en lang række lidelser såsom angst og depression.

Så hvis man vil styrke sit psykiske helbred og måske i mindre grad sin smidighed er en god, og sjov måde at gøre dette på ved at få gang i sexlivet.