Tag din nyfødte med på eventyr

Man kan have meget lyst til at beskytte sin lille nye baby fra omverden, men det er der ingen grund til. din baby er meget såbar, men det handler bare om det korrekte udstyr.

Tag baby med ud i det blå

At rejse er at leve, også for de små. Giv dit barn de bedste omstændigheder for at opleve verden, de spændende omgivelser og hverdagen.

Der er ikke noget som at komme hjem fra hospitalet med sit nyfødte barn. Selvom det som regel tager noget tid, før man er kommet på hægterne efter fødslen, er gåturene med barnevognen de bedste. Der er dog nogle retningslinjer, som man skal forholde sig til, når man ønsker at tage sin baby med udenfor.

Din baby skal veje mindst tre kilo. Det skal være varmere end to minusgrader udenfor. Vejret skal være forholdsvist roligt, så igen tåge eller storm. Nyfødte er skrøbelige og fanger nemt bakterier, de ikke er vandt til at bekæmpe endnu. Man skal dog ikke pakke dem ind i vat!

Med en god bæresele er det let at have baby med rundt – det er komfortabelt og I får masser af nærhed og kontakt, som ikke altid sker når de ligger i barnevognen. Der er en masse gode bæreseler, og det er lige med at vælge den, der passer til dig og din baby.

Barnevognen – et uundværligt hjælpemiddel

Barnevogne er en klassisk del af barnets opvækst. Sådan har det været længe, og det er med god grund. De fleste småbørnsforældre vil nok have svært ved at få hverdagen til at fungere uden hjælp fra en barnevogn, hvilket nok også er årsagen til, at barnevognsindustrien fortsat vokser og vokser.

Hvis man ser sig om på markedet, så er udbuddet af barnevogne mildest talt imponerede, og man kan få en barenvogn til ethvert tænkeligt behov og anledning. Der findes lette klapvogne, som er ideelle til travle bymiljøer eller når familien er på tur. Der findes superpraktiske kombivogne og duovogn, hvor man både har liggedel og siddedel i én vogn, og så findes der selvfølgelig også et hav af søskende- og tvillingevogne til jer, der har to børn på hænderne, og nå ja, så må vi ikke glemme løbe- og cykelvogne til de forældre, som elsker at være aktive.

Bæreseler, slynger og vinkler

De bedste bæreseler hænger ikke på træerne – men de findes derude! Og som forælder er det vigtigt at vide, hvordan du finder dem. En slynge eller sele giver dig muligheden for at holde din baby helt tæt. Din baby elsker også at blive holdt, mærke din hjertebanken, kropsvarme og vejrtrækning. De bedste bæreseler er ergonisk udformede både for barnets og den voksnes sundhed og komfort.

En slynge er fællesbetegnelsen for alle typer af skråslynger, babyslynger, eller ringslynger. Nogle vil mene at man også kan kalde en vikle for en slynge. Begrebet henviser til, at du “slynger” noget stof omkring dit barn, og derved får hænderne fri – og på den måde giver et jo meget god mening. Kig eventuelt på Sneglehuset for mere inspiration eller se deres udvalg.

En skråslynge er – som navnet siger – et stykke stof, som hænger på skrå af den der bærer. Det betyder, at du med en sådan babyslynge bærer barnets vægt på den ene skulder – i modsætning til f.eks. en vikle, hvor vægten er fordelt på begge skuldre.

Der er gode muligheder for at finde et godt hjælpemiddel/transportmiddel, til alle slags små familie og jeres lille nyfødste.