Tag på aktiv ferie – du vil ikke fortryde det

Aktiv ferie bliver mere og mere populært – og vi forstår godt hvorfor. Der er både mulighed for at rejse med sin kæreste, sine venner eller en fremmed gruppe og ofte får man nye venskaber af at være sammen om noget aktivt. Hvad end du vil til udlandet eller blive i Danmark, har vi samlet en række bud på, hvordan du kan få en aktiv ferie.

Hvorfor aktiv ferie?

Den traditionelle charterferie med afslapning ved poolen og drinks, øl og grisefester i lange baner, må efterhånden se sig slået som danskernes favorit. Aktive ferier bliver nemlig mere og mere populære og flere af os vil hellere være aktive når vi er på ferie end vi vil ligge og dase. Især de unge vil i højere grad opleve noget og udfolde sig i et omfang man måske ikke kan herhjemme i Danmark.

Når du kommer hjem fra en aktiv ferie, vil du være mere afslappet end hvis du havde været på daseferie, og være meget mere i forbindelse med din krop. Samtidig er det ikke usandsynligt at du vil få dig nogle nye venskaber, som man altså ikke får af at ligge ved siden af hinanden på stranden. Du kan både tage på aktiv ferie i en uge eller en måned – det er op til dig og dine behov. Er du væk i længere tid ad gangen, kan du overveje at få hjælp til udlejning af din bolig.

Aktiv ferie i udlandet

Drømmer du om aktiv ferie i udlandet, er der rigtig mange muligheder. Du kan enten tage på sportshoteller der har en masse forskellig træning, herunder fitness, yoga, vandsport, TRX, tennis, golf osv. Dette er en fordel hvis du bedst kan lide variation og ikke nødvendigvis er vanvittig god til én sportsgren, men i højere grad sætter pris på at prøve lidt forskelligt af og bare have det sjovt med det.

Er du mere ude i at blive rigtig god til én træningsform, er det selvfølgelig også en mulighed. Du kan for eksempel tage på yoga retreat på Bali, på golfrejse i Spanien eller på surf ferie på Kap Verde. Uanset dit niveau burde du kunne finde noget der passer til dig – men husk endeligt at undersøge det! Det er både ærgerligt ikke at få noget ud af det, fordi niveauet enten er for lavt eller for højt til en.

Aktiv ferie i Danmark

Er tiden, budgettet eller lysten ikke til at tage til udlandet, er det selvfølgelig også muligt at have en aktiv ferie i Danmark. Det er bare nogle lidt andre træningsformer, end hvis man tager til udlandet. Du kan for eksempel tage en tur til Vesterhavet – her ligger flere ferieparker der har træningsfaciliteter til rådighed. Og aller vigtigst er der strand og natur, som er perfekt til løbeture, svømmeture, beachvolley og surf.

En anden mulighed er at tage et sted hen, hvor der er optimale muligheder for at køre mountainbike. Husk at finde et sted der passer til dit niveau, der er både områder der er bedst for nybegyndere, let øvede og øvede. Der er en del steder i Danmark hvor det er muligt at køre mountainbike, men især Jylland skiller sig ud her.