Tips til at komme i form, efter at være blevet mor

Det kan godt være svært for mange kvinder, at nå samme vægt som før den lille kom til verden. Det kan være af mange årsager, men en af de hyppigste årsager er travlhed og træthed, som er forbundet med det at have en lille en. På trods af, at det er enormt berigende og livsbekræftende, at have bragt et barn til verden, så kan det sætte en stopper for fitnessplanerne. Hvordan skulle du kunne nå op i træningscenteret med en baby?

Der er mange alternativer, det handler bare om at se muligheder frem for begrænsninger. Alt skal naturligvis ikke handle om træning og vægt, efter at være blevet nybagt mor, men det er en god ide at komme blidt i gang, efter en fødsel.

Træning med baby

Det kan være en god ide, at starte blidt op. Den post-gravide krop skal have en chance for, at komme sig efter en fødsel. Bogen ”Fit efter fødsel” af Ann Sofie Bækgaard, har nogle gode tips til, hvordan du kan begynde rejsen til at blive fit igen. Gennem en række sjove, nemme og effektive øvelser inspireret af din babys fysiske udvikling fra 0-15 måneder, bliver du guidet tilbage i topform.

Træningsrutinerne er kortlagt således, at din træning intensiveres i takt med at din baby også kan mere og mere. Bogen giver tips således, at du eksempelvis ved at efterligne din babys bevægelser som f.eks. at krybe og krave, kan få styrket hele kroppen. Træningsformen giver rig mulighed for, at du og din baby får leget, grinet og trænet sammen. Derudover bliver din baby stimuleret fysisk og motorisk. Det er godt for både mor og baby. Det er bare om at komme i gang!

Kost

Det er et faktum, at det ikke er nok kun at træne, kosten skal også følges. Fitness entusiaster giver endda kosten mere vigtighed, sammenlignet med træningen i sig selv. Det er som nybagt mor vigtigt, at spise varieret og sundt, så babyen får gode vitaminer gennem modermælken. Den sunde kost er ligeså god for din baby, som den er for dig.

Det kan være let, at remse en masse træningsmuligheder op, men ikke alle kroppe er ens. Det er ej heller alle, som heller har overskuddet til, at kaste sig ud i det helt store fitnessprojekt. Har du ikke overskud til at træne de første måneder efter din fødsel, skal du ikke slå dig selv i hovedet med det. Det kan være nok med små skridt af gangen. Du kan vælge kun, at fokusere på kosten, og herunder at spise sundt og varieret til at starte med. Det kan du sagtens alene tabe dig af!

Du kan samtidig med at du taber dig, belønne både dig selv og den lille med noget shopping. Det kan være en motiverende faktor, at give sig selv noget belønning for det hårde arbejde. Houseofkids.dk har et stort udvalg af tøj og sko til dit lille vidunder, det er jo nærmest lige så tilfredsstillende, at shoppe til den lille, som det er at shoppe til dig selv, hvis ikke mere.