Tips til en sund hverdag

I hverdagen bliver vi konstant mødt af fristelser og det kan være svært at finde overskuddet til at leve sundt i en travl hverdag. Din sundhed er altafgørende for din livskvalitet, så det er vigtigt, at du ikke negligerer den. I denne artikel giver vi dig vores bedste råd til, hvordan du nemt kan få inkorporeret en række sunde tiltag i din hverdag.

Ændr dine madvaner

Når man er ude at handle ind, så er det ofte, at der kommer en chokoladebar eller hvis de er på tilbud, så ryger der hurtigt tre styks ned i kurven. Dagligvarebutikker er indrettet til at friste forbrugeren, og derfor er det ikke et tilfælde, at du altid ender med at hive usunde ting ned i kurven, når du står i køen til at betale. For at mindske usunde impulskøb, kan du lave en udførlig indkøbsliste og nøjes med at handle en enkelt gang om ugen, således du ikke bliver mødt af fristelser i dagligvarebutikken alle dage. Ved at følge en indkøbsliste, når du er ude at handle, sparer du ligeledes en masse penge. En anden måde hvorved du kan mindske, at der ryger usunde varer ned i indkøbskurven, er ved at handle online. Det er ofte, når vi føler os sultne, at der er en større tendens til, at vi køber usunde varer – simpelthen fordi det er billigt og bekvemmeligt. Når du sidder hjemme i sofaen og handler, kan du altid gå ud i køleskabet og tage en snack, hvis du føler sult. Når du køber dagligvarer over internettet, sparer du ligeledes penge og du kan desuden stadig gå efter den butik, som har de bedste tilbud, da det er lang de fleste dagligvarebutikker, som har en onlinebutik, hvor du kan købe dine varer.

Når du skal udforme en indkøbsliste, er det vigtigt, at du køber masser af grøntsager og lækre, sunde alternativer til fredagsslikken.

Gør rent regelmæssig

Sundhed er ikke blot at dyrke motion og spise sundt og varieret. Det er ligeledes, at man føler sig tilpas i sine omgivelser. Det kan være svært at slappe af og føle sig tilpas, hvis man bor i en svinesti. I en travl hverdag er det de færreste af os, som har lyst til at rengøre hjemmet efter en otte timers arbejdsdag. Dog viser undersøgelser, at man bliver mere produktiv og har mere overskud, hvis man befinder sig i rene omgivelser. Sørg derfor at vaske og støvsuge gulvet regelmæssigt. Derudover er det en god idé, at man skifter håndklæder hver eneste dag, da de bliver fyldt med bakterier af at være ude på badeværelset. Dertil er det en god idé at skifte sengetøj mindst en gang om måneden og hvis man har masser af overskud, så er hver 14. dag helt optimal.