Træn dig ud af dit misbrug

For rigtige mange danskere, kan de ende ud i et misbrug. For mange ved de ikke, hvornår de skal stoppe med at drikke alkohol eller hvordan de kan gøre noget ved det, når skaden er sket. En mulighed du kan benytte dig af, som pårørende til en der har et misbrug eller som misbruger, er at dyrke motion. Her kommer en beskrivelse af, hvorfor det er en god ide.

Sådan påvirker misbruget hjernen

Når man har et misbrug, starter det ofte i hjernen. Vores tanker har en så stor kraft, på hvordan vi opfører os og agerer. Vi tænker, vi ikke er gode nok og det sætter hjernen i gang med, at vi bør drikke smerterne væk eller lignende. Mange rådes til at se en psykolog, men det er de færreste, som føler de har et behov for det. Er du pårørende, kan det være rigtig svært at få den pågældende til at få hjælp.

Fordi det hele starter oppe i hjernen, kan det prøves at trænes. Vores tankegang har brug for det boost, som vi kan få af et misbrug. Men noget der i stedet kan give det boost til hjernen, er træning. Det er altid bedst at få den pågældende i misbrug eller alkohol behandling på alfakbh.dk, men hvis den pågældende ikke vil det, så tag personen med ud og træne.

Motion der virker på misbruget

Når vi træner, sendes der strømninger op til hjernen, som gør, vi får det meget bedre. Vi får en masse positive tanker og et bedre selvperspektiv. Intensiv motion kan stimulere hjernens hukommelsescenter og give dit humør et boost, hvilket kan hjælpe dig ud af dit misbrug. Hvis du får noget fast at lave, som giver dig dette humør boost, kan du gøre det hver dag, i stedet for at komme ud i et misbrug.

Stofmisbrug kan påvirke mange ting og ofte, kan det medføre angst og depression. Men undersøgelser viser, at træning der aktiverer flest muskelgrupper i kroppen, er vidunderlige behandlinger for mennesker, som lider af angst. Træning øger endorfin og serotonin-niveauet, normalt kendt som glade hormoner. Forskning viser træning, er bedre end de konventionelle antidepressive midler.

Misbrugets påvirkning senere i livet

Hvis man har været misbruger som ung, kan det netop have de følger, at man får en depression eller angst, hvorfor træning hele livet og især efter misbruget, kan være med til at forhindre sådan en tilstand. Bare husk, at tage en dag ad gangen og få en person, som du stoler på til at hjælpe dig. Den vante usikkerhedsfølelse som du har, vil kunne vende ved den selvtillid, som du kan få fra træning.

Husk at fortsæt. Hvis du fortsætter med at træning aktivt, vil du også undgå at falde i igen.