Træn op til din skiferie

Vinteren er for alvor kommet, men det betyder samtidig, at skiferiesæsonen også er startet! Dette udnytter mange danskere til fulde, viser statistikker os. Der er nemlig en hel del flere, der tager på ski i dag komparativt med for 10 år siden. Dette betyder, at en stor del af den danske befolkning altså godt er klar over, hvor fysisk hårdt det er at tage på ski.

Der er ikke noget værre end at måtte tage for tidligt hjem fra pisten, fordi benene simpelthen ikke kan mere. Der er dog en udvej for dem, der er afklarede med, at deres krop vil reagere på denne måde og som enten ikke har tid eller blot ikke har overskuddet til at træne op. Man kan nemlig få nogle gode tilbud på en miniskiferie her, hvilket betyder, at kroppen ikke bliver belastet over længere tid. En miniskiferie er altså et godt alternativ.

 

Start tidligt

 

Til dem, der ikke ønsker at gå på kompromis og bestille en miniskiferie, kræver det, at man starter sin optræning tidligt, altså ikke senere end to måneder før sin ferie. Det tager tid for kroppen at udvikle sig, således at den bliver i bedre stand til at håndtere fysisk arbejde. Det man gør ved at træne op er nemlig at øge sin udholdenhed, hvilket som bekendt ikke kommer fra den ene dag til den anden.

Ønsker man på trods af dette at effektivisere processen, eventuelt fordi man er startet en smule for sent, er det ikke helt umuligt, men det kræver en ekstra indsats. Tilpasser man nemlig sin kost til optræningen, vil kroppen nemlig have bedre forudsætninger for at udvikle sin fysiske stand.

 

Fitness eller hjemmetræning?

 

Til dem af jer, der frygter, at en optræning er ens betydende med, at man kommer til at skulle af med en del af sin indkomst til et fitnesscenter, kan man godt tage det med ro. Hvis formålet med træningen blot er at forbedre sin udholdenhed, således at mælkesyren ikke sparker for hurtigt ind på sin skiferie, er dette nemlig ikke nødvendigt. Det er mere end rigeligt at lægge sig på en yogamåtte derhjemme og foretage øvelser, der træner de muskelgrupper, man anvender på ski. Målet er altså ikke decideret at vokse sin muskelmasse, hvorfor det ikke er nødvendigt at melde sig ind i et center.

Man kan dog ikke komme udenom, at udgangspunktet for en effektiv træning er bedre i et fitnesscenter, eftersom man her kan finde maskiner, som netop er lavet til formålet.

 

Det kræver ikke mere end mindst én times træning to gange om ugen for, at kroppen undgår at få et chok. Det er en god investering og man træner med et bevidst formål, hvilket er med til at holde motivationen oppe!