Vælg den rette seng

Hvis man ellers følger de gængse anbefalinger, så sover man ca. 8 timer i døgnet. Det svarer til en tredjedel af døgnet. Sådan helt groft sagt tilbringer du altså godt og vel en tredjedel af dit liv i sengen. Hvis du ellers bliver gennemsnitligt gammel, kommer du altså til at tilbringe omkring 25 år af dit liv med at sove. Hvordan du tilbringer de 25 år er naturligvis ikke helt ligemeget, og derfor har det også stor betydning, at du vælger den rette seng, hvis du gerne vil sikre dig en så god søvn som muligt.

Sådan finder du en seng, der passer til dig.

Det helt store spørgsmål er naturligvis så, hvilken en seng du skal vælge, hvis du vil have en der passer. Her er svaret desværre ikke helt så enkelt som spørgsmålet. Det kommer nemlig an på rigtig mange ting. Køber man en god seng fra eksempelvis Auping eller lignende, er man typisk dækket rigtig godt ind, hvis man er som mange andre. Inden man endelig beslutter sig, kan det dog være en rigtig god ide at man prøver at sove i den, hvis man har mulighed for dette. At ligge et par minutter i en seng, er sjældent nok til at vurdere det.

En af de udfordringer som der er mange, der står overfor, er at de har en partner, som de sover sammen med. Dette i sig selv er naturligvis ikke en udfordring, men det kan det blive, når det kommer til søvn. Det sker, men det er meget sjældent at ens partner har lige samme størrelse og ikke mindst samme sovemønster, som en selv.

Der kan derfor være stor forskel på, hvilken hårdhed i madrassen man foretrækker og lignende. Her kan det så være en ide at vælge to enkeltsenge frem for en dobbeltseng. Vælger man en god kvalitetsseng, får man typisk en god allround seng, der passer til de fleste. Det er især hvis man køber de lidt billigere modeller, at der kan være meget forskel på, hvordan to forskellige personer ligger i den.

Så hvis man køber en kvalitetsseng, er der bedre sandsynlighed for, at begge ligger godt, end hvis man køber en middelmådig.