En vegansk livsstil handler om andet end mad

Den veganske livsstil er i stor fremgang rundt omkring i verden. Flere og flere vælger at starte en vegansk livsstil, for at hjælpe miljøet og samtidig gøre en forskel, for de mange dyr der lever i industrien. Selvom en vegansk livsstil umiddelbart handler om den kost vi spiser, er der dog andet, som spiller ind, når der leves vegansk.

Derfor vælger mange at blive veganere

Først og fremmest vil vi gerne fortælle, hvorfor flere og flere vælger at påbegynde en vegansk livsstil. En veganer, er en person der ikke spiser kød eller noget der kommer fra dyr, herunder mælkeprodukter. Der er forskellige grunde til hvorfor man vælger at blive veganer, og det er ikke nødvendigvis den samme grund hos forskellige personer, der har været med til at gøre at de har valgt at blive veganere.

De to mest udbredte grunde til at man vælger at blive veganer er dyreetik og miljø. Mange vælger at stoppe med at spise kød, fordi de synes det er forkert at slå dyr ihjel for at spise dem, da det ikke er livsnødvendigt for os. På samme måde, er der mange der ikke vil spise mælkeprodukter fordi dyrene, ifølge manges mening, udnyttes i industrien. Når kalvene fx tages fra moderen ved fødslen for at vi kan tage moderens mælk, er der mange der mener at vi udnytter dyrene på en forkert måde.

En anden grund til at mange vælger at skære kødet og mælkeprodukterne fra er på grund af miljøet. Produktion af kød og mælkeprodukter er en af de største syndere, når vi snakker om CO2 udledning, og vi kan derfor hjælpe miljøet meget, hvis vi spiser mindre kød. Især produktion af oksekød er en stor synder indenfor CO2 udledning.

Samtidig kan udviklingen med at flere bliver veganere også sættes i forbindelse med at det er blevet nemmere at leve som veganer i dag, end det var for fx fem år siden. Det skyldes blandt andet, at du nemmere kan få vegansk mad i almindelige butikker i form af køderstatning, plantesmør og sojamælk.

 

Veganisme handler om andet end mad

Når vi snakker om en vegansk livsstil, handler det dog om andet end mad. Hvis du gerne vil leve helt vegansk, skal du nemlig lægge mere om, end bare din kost. De fleste veganere undgår fx også læder, da det ligeledes er med til at udnytte dyr. På samme måde går veganere også udenom pels og andet tøj, der er lavet af dyr eller på andre måder bruger dyr.

Ligesom med vegansk mad, findes der dog i dag mange måder at finde produkter der ligner de traditionelle. Du kan fx finde flotte tasker der ligner læder men som er falsk læder. På samme måde er faux fur også ved at vinde frem. Du kan finde en flot faux fur jakke, der ligner pels, men som ikke er det. Du kan finde et stort udvalg af faux fur på denne hjemmeside.

På den måde er der mange muligheder for at finde alternative produkter, hvor du ikke udnytter dyr, men stadig får med flotte jakker sammen med en flot taske, og spiser lækker mad.