Vinter og træning – kan det kombineres?

Er du også en af dem der kryber i vinterhi, når vi rammer oktober? Vi giver dig her de dårligste undskyldninger og bedste tips til træning (og alternativer) i efteråret og vinteren!

Jeg vil jo ikke blive syg!

Efteråret er over os, og man har mest af alt lyst til at bure sig inde og begrave sig under dynen indtil maj måned igen rammer. Og det er jo selvfølgelig for vores egen sikkerheds skyld vi gør det – vi vil jo ikke blive syge! Dette er dog en rigtig dårlig og ligefrem usund undskyldning. Sandheden er nemlig, at vi har nemmere ved at blive syge om efteråret og vinteren, da vi ikke får nok frisk luft og motion. Lyt til det gamle udtryk: der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning!

Hvis du virkelig ikke kan lokkes udendørs findes der også gode alternativer. Frisk luft er godt ja, men motion er vigtigere! Derfor kan du med fordel investere i et løbebånd du kan have stående trygt inden døre. Et vindue på klem under en indendørs løbetur kan også anbefales!

Løbe-marathon eller serie-marathon?

I takt med at dagene bliver kortere og mørkere, kalder sofaen automatisk bare højere og det bliver bare sværere og sværere at tage sig sammen. Det er dog slet ikke så svært, som vi ofte gør det til. Man behøver nødvendigvis ikke tonse frem og tilbage på de længste marathon-strækninger i sjap og på is-glatte veje – en frisk gåtur kan også gøre tricket. Derudover findes der masser af grej til at komme de mørke tendenser i møde, fx i form af lygter du kan spænde på huen.

Planlæg din motion efter årstiden!

Hvor sommeren naturligt kalder på lange cykelture og svømning, kan det ofte være svært at komme i tanke om motionsformer, som henvender sig til de koldere årstider. Der er dog stor fordel i at tænke ud af boksen på dette område – en normal gåtur kan blive en oplevelse i sig selv.

Om efteråret, når regnen presser på ruderne, kan det være ekstra svært at finde en god grund til at bevæge sig udenfor – indrømmet. Dog findes der mange indendørs alternativer! Det er fx om efteråret, at visse sportsgrene har deres højsæsoner. Håndbold, badminton og svømning er gode eksempler på sådanne motionsformer. Find eventuelt nogle at gå sammen med fast, på den måde er I også obligerede overfor hinanden til at tage af sted! Og på de dage hvor efterårssolen skinner, er en hiking-tur eller gåtur i skoven en oplevelse.

Når vinterens kulde bider gennem marv og ben, er udendørs motion praktisk tal umuligt – eller hvad? En god sneboldkamp med ungerne eller det at rydde indkørslen for sne giver dig også masser af motion og frisk luft! Derudover findes der efterhånden mange steder i landet, hvor man kan stå på ski eller løbe langrend. Hvis du trænger til at få varmen kroppen igennem kan en omgang ’hot-yoga’ eller en tur i sauna efter svømning varmt anbefales.